OVER ONS

In een intiem en elegant monumentaal pand aan de Nassaustraat 15 zwart, in het hartje van Haarlem ligt Restaurant De Zeeuw. Het restaurant ademt de sfeer van een zaakje in het Parijse Saint-Germain of Le Marais, zo'n verscholen etablissement in een van de straatjes rond de Antwerpse OLV-kathedraal of de Brusselse markt. De Zeeuw is een ontmoetingsplaats voor iedereen die wil genieten van betaalbare en toegankelijke gastronomie.  

Chef-kok en eigenaar Jeroen de Zeeuw is na vele (inter)nationale omzwervingen weer thuis in zijn geliefde Haarlem en serveert 5 dagen per week één menu waarbij u keuze heeft van 4 t/m 7 gangen (op vrijdag en zaterdag alleen 5,6 of 7 gangen).  

De gerechten wisselen naargelang het seizoen en de aanvoer van zijn leveranciers. Hierdoor is het menu continu in beweging en kan zelfs wekelijks wisselen. 

Jeroen is een creatieve kok met veel aandacht voor product en terroir, en heeft een voorliefde voor pure wijnen, die hij samen met zijn partner, sommelier Janine Kinderman selecteert. 

De keuken van De Zeeuw past perfect in de bistronomie gedachte: een informele,  wat stoerdere aanpak van de Franse keuken met ruimte voor allerlei invloeden, maar zeker ook gastronomisch en met een vleugje rock & roll. 

De gerechten kenmerken zich door hun speelse karakter en verteerbaarheid maar altijd met behoud van kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast wordt er, waar mogelijk, zoveel mogelijk gewerkt met duurzame producten. 

Ook is er een keukentafel (tafel 0) beschikbaar voor maximaal 3 personen waar je direct aan de keuken zit en dus alle actie meekrijgt! Tickets voor tafel 0 zijn beschikbaar in onze online webshop.

IEDERE LAATSTE ZONDAG VAN DE MAAND 'SUNDAY SESSIONS'